Modernizujeme nemocniční kuchyň

Nová multifunkční pánev za více než půl milionu korun nahradila v naší nemocniční kuchyni původní přístroj, který přestal splňovat aktuální požadavky na kvalitu a efektivitu. Umí vařit, smažit nebo dusit všechny druhy zeleniny i masa a v porovnání s původní technologií dokáže uspořit až 40 % elektrické energie.

 

 

 

„Vaření v této pánvi pomáhá zachovat vitamíny, minerály i barvu zeleniny. Pánev umí udržovat stálou teplotu a umožňuje tak i pozvolnou přípravu pokrmů ve vakuu metodu sous vide s minimálním úbytkem váhy všech surovin a bez nutnosti přítomnosti obsluhy,“ popsal výhody nové technologie vedoucí oddělení léčebné výživy a stravování Jiří Novotný. Přístroj je vybaven digitálním řízením, celý proces vaření se zaznamenává a je možné ho zpětně zkontrolovat. Tuto investici určitě poznají pacienti i zaměstnanci na kvalitě a chuti jídla a v neposlední řadě přinese při vaření vyšší bezpečnost a komfort pro personál naší kuchyně.

 

        

 

text: Eliška Čermáková, foto: Martin Kozák